• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
Friday, April 3, 2026
  • Login
MYNEWSHUB
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral
No Result
View All Result
MYNEWSHUB
No Result
View All Result

TMJ Beri Amaran Kepada Exco FAM

oleh Ahmad Albab
12/02/2016
dalam Hangat, Sukan
0
Share on FacebookShare on Twitter

JOHOR BAHRU – Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim memberi amaran kepada semua Exco Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) bahawa mereka sentiasa dalam perhatian baginda.

Tunku Ismail bertitah, semua Exco FAM digesa supaya bekerja dengan penuh integriti dan adil supaya mereka tidak meninggalkan nama yang tidak baik kepada generasi akan datang.

“Untuk Datuk Affendi, Datuk Mokhtar, Datuk Rozabil, Datuk Hamidin dan semua ahli Exco FAM. Ambil perhatian kepada apa yang saya katakan. Saya memerhatikan anda.

“Hidup supaya apabila anak-anak anda fikirkan tentang keadilan, kasih sayang dan integriti, mereka memikirkan anda,” titah baginda dalam satu kenyataan hari ini.

Tunku Ismail turut memberi peringatan kepada beberapa organisasi bola sepak Malaysia dan penyokongnya supaya memerangi rasuah bola sepak dan tidak menjadi seperti ular tanpa prinsip.

Baginda dalam pada itu menggesa pasukan yang terlibat dalam isu tidak membayar gaji pemain menyelesaikan isu tersebut sepenuhnya dengan segera.

“Mereka semua manusia. Bukan ternakan. Untuk Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa, saya percaya bahawa anda adalah seorang ahli politik yang berpengalaman.

“Dan sudah tentu anda tahu apa perkara yang betul untuk dilakukan,” titah baginda selaku Penaung Persatuan Pemain-Pemain Bola Sepak Profesional Malaysia (PFAM).

PFAM semalam mendakwa tiga pasukan Liga Malaysia iaitu Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Kelantan dan FELDA United gagal melunaskan gaji pemain berjumlah RM4.47 juta pada musim lalu.

Ketua Pegawai Eksekutif PFAM, Izham Ismail dipetik berkata, jumlah itu membabitkan pembayaran untuk 21 pemain daripada tiga pasukan berkenaan.

ATM didakwa mencatatkan jumlah tertinggi apabila gagal membayar gaji 15 pemain mereka membabitkan jumlah tunggakan sebanyak RM3.7 juta.

“Kelantan pula gagal menjelaskan RM477,000 untuk lima gaji pemain mereka, sementara RM220,000 pula membabitkan pampasan yang dituntut pemain FELDA United, Mohd. Azrul Ahmad.

“Sehingga hari ini, ATM masih belum menunjukkan usaha untuk menyelesaikan masalah tunggakan gaji yang dihadapi mereka,” dakwa Izham. – Mynewshub.cc

[wpdevart_youtube]7GvstyOvsIE[/wpdevart_youtube]

 

Tags: TMJ
Share196Tweet123SendShare

Related Posts

Ketidaktentuan Global – Tunku Mahkota Ismail Arah Atur Langkah Bantu Rakyat

Ketidaktentuan Global – Tunku Mahkota Ismail Arah Atur Langkah Bantu Rakyat

31/03/2026
0

JOHOR BAHRU – Kerajaan Negeri Johor kini sedang memperincikan pelbagai langkah strategik bagi mengurangkan tekanan kos sara hidup rakyat, susulan...

Sambutan Hebat Rakyat Johor Di Rumah Terbuka Istana Johor

Sambutan Hebat Rakyat Johor Di Rumah Terbuka Istana Johor

23/03/2026
0

Oleh Mynewshub JOHOR BAHRU – Suasana penuh meriah menyelubungi Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri Istana Johor apabila kira-kira 25,000...

MYNEWSHUB

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd

Navigate Site

  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

Follow Us

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Utama & Sensasi
  • Berita
    • Antarabangsa
    • Dalam Negara
    • Ekonomi
    • Jenayah
  • Politik
  • Gaya Hidup
    • Agama
    • Artis
    • Gajet
    • Kesihatan
    • Resepi
    • Sukan
  • Hangat
  • Video Viral

© Hakcipta Terpelihara Mynewshub. Dikuasakan oleh Infinity Media Digital Sdn Bhd