GAMBAR sebuah kereta Proton Preve yang diparkir di hadapan sebuah lif menjadi viral di laman sosial, dengan banyak pihak mengecam tindakan yang dianggap keterlaluan ini.
Kereta bernombor pendaftaran J** **** itu dirakam diletakkan di hadapan tempat menunggu lif di pusat beli belah Tropicana City Mall, Petaling Jaya.
Tindakan pemilik kereta itu mengundang respon negatif netizen yang menganggap pemiliknya bersikap ‘pentingkan diri’ dan tidak mengambil kira kepentingan pengunjung lain.
Antara komen yang dilemparkan pengguna media sosial termasuklah; “Barangkali tempat letak kereta itu telah dibeli oleh bapanya atau bapak dia punya pusat beli-belah kot’.
Bagaimanapun, ada pula yang mendakwa tidak salah untuk parkir kereta di situ kerana perkhidmatan lif di bahagian ladies parking itu tidak berfungsi.
Sama ada lif berfungsi atau pun tidak, jika melihat sebuah kereta diparkir depan lif sebegitu, sesiapa pun akan akan rasa ia agak melampau.
– MYNEWSHUB.CC
Oleh: hzqahmd