Will.I.Am ialah penyanyi dari kumpulan Black Eyed Peas yang terkenal dengan lagu seperti “Let’s Get Started” dan “Where Is The Love.”
Ramai yang mungkin tidak tahu, Will.I.Am mempunyai latar belakang rekaan dan fesyen.
Melalui syarikat I.Am+ beliau telah melancarkan Puls, sebuah jam tangan pintar yang mampu melakukan panggilan telefon.
Puls ialah jam pintar Android yang diperkasakan pemproses Snapdragon, RAM 1 GB dan muatan dalaman 16 Gigabyte.
Seperti Samsung Gear S, Puls boleh melakukan panggilan telefon secara terus kerana ia mempunyai slot SIM terbina.
Spesifikasi penuh seperti kelajuan pemproses dan adakah ia menggunakan Android Wear masih belum didedahkan lagi.
Apa yang diketahui setakat ini ialah Puls mengambil masa dua tahun untuk dihasilkan oleh I.Am+ dan hanya akan memasuki pasaran pada Julai 2015.
Seperti majoriti jam pintar di pasaran, Puls juga boleh berfungsi sebagai penjejak kesihatanserta boleh digunakan untuk membaca emel.
Adakah Puls mampu bersaing di pasaran? Kita nantikan sahaja tahun hadapan.
Oleh: hzqahmd/MYNEWSHUB.CC
