Follow 7 Instafamous Ini Kalau Nak Nampak Cantik Meletup Letup!

Siapa yang tak suka jadi famous atau terkenal di Instagram. Bukan selebriti saja yang ramai follower, malah individu biasa yang tidak terlibat dalam dunia glamour juga mampu mengecapi populariti hanya dengan ‘tarikan’ luar biasa di IG mereka.

Digelar ‘Instafamous’, wanita-wanita ini menjadi inspirasi kepada peminat mereka dari segi gaya pemakaian, solekan, kerjaya, gaya hidup dan sebagainya. Apa yang menarik lagi, majoriti daripada golongan ini merupakan wanita berhijab dan bergaya sopan.

Di sini kami senaraikan 7 hijabista Instagram untuk dijadikan dumber inspirasi jika anda bercita-cita untk kelihatan va-va voom!:

1. Faa Firds

Instagram: @faafirds

Pengikut: 124,000

Farhanah Firdaus atau Faa Firds merupakan seorang Instagrammer yang sangat popular dengan gaya pakaiannya yang classy dan feminin, serta gaya hidup yang menjadi idaman setiap gadis di Malaysia. Berusia 23 tahun, gadis manis ini juga sering berkongsi tips penjagaan kulit wajahnya selain tutorial mekap yang edgy dan segar.

2. Nisha Ezzati

Instagram: @nishxnish

Pengikut: 108,000

Nisha Ezzati diminati ramai mungkin kerana atitudnya yang sassy dan tak control cantik. Stail tudung dan pakaiannya yang santai dan chic juga turut menjadi penyebab mengapa dia begitu popular di IG.

Meskipun popular, sahabat baik Faa Firds ini sering menunjukkan kepada pengikutnya khususnya di kalangan gadis-gadis muda agar tidak sentiasa ‘tertipu’ dengan dunia fantasi yang ditunjukkan di Instagram. Selain itu, video-video tutorial mekap dan diari kehidupannya di YouTube sangat kelakar dan bersahaja, sesiapa yang menonton pasti terhibur!

3. Adlina Suhaimi

Instagram: @adlinasuhaimi

Pengikut: 66,400

Tutorial mekap dan video unboxing barangan yang dibeli semasa bercuti di luar negara menjadikan video-video nya di YouTube sangat popular. Bukan itu sahaja, malah stail casual cool yang digayakan gadis ini sering menarik perhatian pengikutnya.

4. Aisha Liyana

Instagram: @aishaliyana

Pengikut: 37,600

Gadis daripada Pulau Pinang ini merupakan makeup guru paling comel kami pernah lihat! Dengan personaliti yang sopan dan tutur kata yang fasih berbahasa Inggeris, siswazah Universiti Sains Malaysia (USM) dalam jurusan perniagaan ini memberikan tutorial mekap yang mudah diikuti dan hasil yang pasti menjadi.

5. Putreeo

Instagram: @putreeo

Pengkiut: 115,000

Putreeo atau Putri Shameen merupakan ikon fesyen wanita berhijab di Instagram. Apa yang menariknya, Putreeo sebenarnya seorang bakal doktor gigi dan menjadi inspirasi kepada gadia-gadis muda untuk cantik tidak semestinya perlu mengabaikan pendidikan.

6. Syafiqah Aina

Instagram: @syafiqahaina

Pengikut: 450,000

Syafiqah mengecapi populariti setelah video sambutan hari jadinya mencetuskan tular di Internet. Selain masih menuntut di sebuah pusat pengajian tinggi, gadis manis ini juga merupakan model hijab yang menjadi go-to kebanyakan butik-butik fesyen Muslimah oleh kerana kecantikan dan tarikan ‘aura’nya yang luar biasa.

7. Farah Hanim Razak

Instagram: @farahanimrazak

Pengikut: 409,000

Model dan pengacara berbakat ini mencuri tumpuan sejak akhir-akhir ini sejak disunting menjadi wajah baru beberapa jenama hijab terkenal di Malaysia. Gadis kelahiran Pahang ini berdarah kacukan rupanya, jadi tidak hairanlah dia sentasa menerima tawaran memperagakan busana Muslimah.

Kebanyakkan gambar yang dikongsi bersama pengikutnya adalah gambar ketika beliau sedang bekerja dan juga hasil peragaan beliau.

 

Psst..Jangan lupa follow VVanita tau!

Loading...