Video: Konsert Tahun Baru, Mariah Carey Kantoi Lip Sync

PENYANYI terkenal, Mariah Carey kantoi ‘lip sync’ (menggerakkan bibir tanpa mengeluarkan suara) pada malam sambutan tahun baharu 2017 yang diadakan di Times Square, New York, Amerika Syarikat.

Pada awal persembahan, diva itu tidak mengalami masalah menyanyikan lagunya namun bila memasuki lagu kedua berjudul Emotions, dia sudah tidak senang duduk apabila lagu yang keluar tidak sama dengan apa yang ingin ‘dilakonkannya’.

Dia seolah-olah tidak bersedia atau mungkin tidak membuat persiapan rapi bagi melakukan persembahan di tempat ikonik bandar Big Apple itu.

Tidak mahu memperbodohkan dirinya di khalayak umum, Mariah berlakon dengan menghulurkan mikrofon kepada penonton memohon mereka turut menyanyi bersama-samanya.

Di Amerika, bukan Mariah sahaja dikenali sebagai artis yang jarang menyanyi secara live, sebaliknya, Justin Bieber dan Britney Spears turut sering melakukan hal sedemikian walaupun kadang kala ada peminat yang percaya bahawa mereka sedang menyanyi secara live pada ketika itu. – MYNEWSHUB.CC