Terkejut Nampak Lipas, Wanita Ini Rempuh Jejantas

SINGAPURA – Ini mungkin lucu namun begitulah yang berlaku apabila seorang wanita berusia 61 tahun cedera ringan hanya gara-gara ternampak seekor lipas dalam keretanya baru-baru ini.

Menurut laporan stesen penyiaran tempatan, Channel NewsAsia, insiden pelik itu menyebabkan kereta jenis Mazda yang dipandu oleh mangsa hilang kawalan sebelum merempuh kuat tangga sebuah jejantas di Jurong East.

Gambar-gambar yang tersebar luas atas talian setempat menunjukkan keadaan kereta buatan Jepun berwarna merah itu naik melepasi bendul bahu jalan raya dengan bahagian depan kenderaan tersebut agak remuk teruk.

Menurut kenyataan polis Singapura kepada media, pihaknya dimaklumkan tentang kejadian aneh tersebut kira-kira pukul 7.30 pagi pada Jumaat minggu lalu di laluan Jurong East Central menghala ke arah Science Centre Road.

Baca: Kereta Remuk Ditimpa Buah Nangka Dicampak Dari Flat

Agensi berita tempatan Mediacorp bagaimanapun difahamkan bahawa wanita warga emas itu yang tidak pula didedahkan identitinya dipercayai hilang kawalan ke atas keretanya setelah terkejut melihat lipas di dalam kereta.

Kereta berkenaan kemudian naik ke bendul jalan dan merempuh kaki anak tangga sebatang jejantas, sekali gus merosakkan prasarana awam berkenaan. Namun nasib lipas tersebut pula tidak jelas diketahui kesudahannya.

Pemandu wanita terbabit berada dalam keadaan sedar semasa dihantar ke Hospital Besar Ng Teng Fong bagi mendapatkan rawatan dan mangsa malahan disahkan tidak memandu di bawah pengaruh minuman alkohol.

Siasatan pihak polis masih dijalankan untuk mengenal pasti bagaimana serangga itu boleh berada dalam kereta itu. Di Singapura, kebanyakan spesies lipas adalah dari jenis Jerman dan Amerika. – Agensi/Mynewshub.cc/HAA

Loading...