Surat Budak Minta Nasihat CEO Qantas Airways Tular

CANBERRA – Seorang budak lelaki berusia 10 tahun yang bercita-cita untuk menubuhkan sebuah syarikat penerbangan telah menghantar surat kepada kepada Qantas Airways untuk mendapatkan nasihat.

BBC melaporkan, Alex Jacquot dari Australia menghantar surat kepada Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Qantas untuk bertanya mengenai cara menubuhkan sebuah syarikat penerbangan.

“Tolong ambil serius,” kata Jacquot dalam suratnya itu.

Selepas surat tersebut menjadi tular, CEO Qantas, Alan Joyce mahu berjumpa dengan bakal usahawan tersebut untuk ‘membandingkan nota’.

Qantas dalam kicauan dalam Twitter berkata, pesaing syarikatnya tidak meminta nasihat daripada mereka tetapi tidak boleh mengabaikannya.

Sebagai bakal peneraju syarikat penerbangan ‘Oceania Express’, Jacquot telah meminta nasihat tentang cara memajukan perniagaan.

Kanak-kanak itu menyakinkan CEO Qantas bahawa dia telah memulakan beberapa perkara seperti jenis pesawat yang diperlukan, nombor penerbangan dan katering namun mendapati dirinnya tidak tahu bagaimana untuk meneruskan rancangan tersebut. – Agensi

Loading...