Suami `Ajar’ Isteri Curang Pukul Di Khalayak Ramai

Seorang suami yang berang selepas mengetahui isterinya berlaku curang telah mengikat wanita itu dan kekasihnya di sebatang tiang sebelum memukul mereka dengan kayu dan tali, di khalayak ramai.

Kejadian itu berlaku di satu kawasan yang tidak dinamakan di India dan video mengenai `amukan’ lelaki itu telah dirakamkan serta disebarkan kepada orang ramai.

Isterinya, yang memakai sari, menjerit kesakitan apabila dipukul dan cuba melepaskan diri, namun gagal. Jeritan tersebut tidak memberikan sebarang kesan kepada suaminya, malahan dia terus memukul mereka yang didakwa telah berzina.

Kekasih wanita berkenaan turut menerima nasib yang sama.

Sementara orang ramai yang menyaksikan video terbabit telah memberikan pelbagai pandangan mengenai tindakan lelaki itu.

Bagi yang membantah, mereka menyifatkan perbuatan lelaki terbabit hanya menggalakkan lagi keganasan rumahtangga manakala mereka yang menyokong lelaki itu pula menganggap si suami hanya menjalankan tugas untuk mempertahankan maruah keluarganya.

Video berkenaan telah dikongsi oleh aktivis kemanusiaan, Kundan Srivastava dan beliau melahirkan rasa terkejut kerana ramai yang mempertahankan tindakan lelaki terbabit.

Kundan turut menggesa orang ramai yang mengenali pasangan terbabit supaya berhubung dengannya kerana beliau mahu membuat laporan polis.

“Saya memang menentang sebarang bentuk keganasan, penderaan fizikal dan perbuatan jenayah seperti ini,” katanya.

Loading...