Penyanyi Tak Berkualiti, Chef Wan Kecewa Dengan AJL 31

CHEF selebriti Chef Wan atau nama lengkapnya, Datuk Redzuawan Ismail sememangnya dikenali antara individu yang agak lantang dalam melontarkan pendapatnya mengenai sesuatu isu menerusi medium media sosialnya.

Terbaharu, Chef Wan ‘mengomel’ mengenai Anugerah Juara Lagu ke-31 (AJL 31) yang berlangsung gah dan gemilang semalam.

Menurut bapa kepada Chef Ridz dan Serina Redzuawan ini, beliau melihat AJL 31 sudah kekurangan penyanyi berkualiti tidak seperti beberapa tahun sebelum ini.

“Dah berzaman tak mengikuti lagu-lagu Melayu ini. Tonight (semalam) i tried to watched Juara Lagu. Personally I find it hard to enjoy some of the male singer song. (Secara peribadi, saya rasa sukar nak enjoy dengan lagu sesetengah penyanyi lelaki).

“Lain rasanya quality penyanyi zaman Juara Lagu i grew up and so used to than what I see tonight.

Maybe the music and song are just not my cup of tea and saya cepat rasa bosan apatah lagi quality suara penyanyi itu sendiri yang some I find to be tak sedap for my ears,” tulisnya menerusi akaun Instagram miliknya.

Walaupun begitu, Chef Wan tidak ketinggalan memberikan pujiannya terhadap penyanyi yang dirasakan mempunyai kualiti nyanyian yang cukup bagus seperti Dayang Nurfaizah dan Syamsul Yusof yang memperlihatkan bakat rapnya menerusi lagu Kalah Dalam Menang.

Dah berzaman tak mengikuti lagu2 Melayu ini tonight i tried to watched Juara Lagu. Personally i find it hard to enjoy some of the male singer song. Lain rasanya quality penyanyi zaman Juara Lagu i grew up and so used to then what i see tonight. May be the music and song are just not my cup of tea and saya cepat rasa bosan apa tah lagi quality suara penyanyi itu sendiri yg some i find to be tak sedap for my ears. Wow susah juga bila nak Host dan MC beramai ramai ini and its a tough job to keep the audiences entertain and in good spirit with seem as merapu too much and abit of a drag. Obviously there should be some chemistry between all of them kan. Ya la bila kita ni dah jadi golongan orang lama apa tah lagi kurang berminat lagu2 rock, hip hop mau pun rap and more towards the Jazz type perhaps that is why i cannot seem to enjoy or appreciate some of this performance. Ya la masa pun sudah berubah. Kita pulak rasa mcm ketinggalan zaman pulak and i kept asking myself where are all the quality singers and voices in my mind. May be its just me feeling that way.. Baik apa pun its just my own personal view and opinion sahaja. Waiting for one of my favorite female singer Dayang pulak. Jacky opening song for Gemilang was Wow! Loved the song and its lyric. Even enjoyed Shamsul and Mawi voice. Didnt know Shamsul anak Yusoff Haslam tu can sing. Ketinggalan zaman saya asyik tengok American Idol with all that super quality singer voices sampai lupa lagu2 Melayu baru pulak. Seriously i have not watched for years and years as masa pun tak ada. Super loved Dayang song tonight.Lyric so wonderful and her voice is so powerful.Memang vocal terbaik so far.I hope she will win the best vocal tonight. Hafiz and Misha Omar song pun baik but tak sehebat lagu Dayang and her performance la to me that seem more powerful. But i like the song lyric though. Their music composition tu mcm dah selalu dengar rasanya rentak nya bila dua penyanyi berduet to my ears lah. Despite that its still a good song compared to so many others yg compete tonight.

A photo posted by chef wan (@chefwan58) on

AJL 31 menobatkan lagu Lelaki Teragung karya Natasyah dan Iman Imran selaku juara manakala penyanyinya, Dayang Nurfaizah turut membawa pulang trofi Vokal Terbaik.

'Lelaki Teragung' Juara Lagu Ke-31
‘Lelaki Teragung’ Juara Lagu Ke-31

Tempat kedua dimenangi lagu duet Misha Omar dan Hafiz berjudul Terimaku Seadanya dan tempat ketiga, Sudahku Tahu nyanyian Projector Band.

Pemenang

Sementara itu kategori Persembahan Terbaik dimenangi Khalifah menerusi lagu Hang Pi Mana yang diundi para penonton.

AJL 31 yang bertemakan ‘Cerita Dalam Lagu’ dihoskan Sarimah Ibrahim, Awal Ashaari, Fizi Hot FM dan Fara Fauzana. – MYNEWSHUB.CC 

Hos

Loading...