Peminat Cabar Drama Tentera Janna Nick Bukan Hanya Fasal Cinta

PENGARAH dan penerbit Jinggo berasa tercabar apabila drama yang sedang dalam penggambaran berjudul Leftenen Zana lakonan Janna Nick mendapat kritikan netizen.

Jinggo atau Azman Yahya berkata, komen-komen kritikan yang diterima itu akan menjadi pembakar semangat kepadanya untuk memberi kelainan dalam drama itu.

“Kalau anda tujukan komen pada drama Leftenan Zana, saya akan jadikan pembakar semangat dan cuba beri kelainan cerita tentera pembuka layar 2019 di TV3 ini.

“Terima kasih untuk semangat datangnya daripada orang Melayu untuk orang Melayu,” ujarnya.

Jinggo muat naik paparan skrin tentang kritikan netizen.

Jinggo turut memuat naik paparan skrin kritikan netizen terhadap drama tersebut yang dikatakan bakal menjadi drama tipikal yang hanya berkisarkan tentang cinta semata-mata.

“Beriya nak ikut tuntutan watak konon, pakai seragam bukan main, alih-alih jalan cerita hanya berlegar di kawasan kem tentera sambil kepit topi. Lepas itu adalah seorang dua askar lalu lalang dekat belakang. Leftenen asyik cerita pasal cinta-cintun,” ujar netizen.

Sementara itu, rata-rata netizen bersetuju dengan kritikan tersebut dan berharap drama berkenaan bukan seperti tipikal drama.

Mereka juga meminta produksi membuat kajian terlebih dahulu dengan pihak berkaitan agar tidak berlaku sebarang kesilapan.

“Saya setuju dengan komen itu, tolong pastikan kalau pakai uniform itu betul-betul jangan sampai pingat merapu. Produksi buat kajian dahulu betul-betul,” ujar mereka. – mStar Online