“Nak Pakai Hitam, Telanjang Bogel Kita Peduli Apa”

KUALA LUMPUR – “Depa nak pakai baju hitam ke nak telanjang bogel pun kita peduli apa?”

Kata-kata itu dilemparkan tukang masak terkenal Chef Wan dalam Instagramnya yang mengkritik segelintir pihak yang memakai pakaian berwarna hitam sebagai simbol protes ulang tahun pertama kemenangan Pakatan Harapan dalam Pilihan Raya ke-14 hari ini.

Chef Wan atau nama sebenarnya, Datuk Redzuan Ismail juga meminta pengikut di Instagramnya agar tidak mempedulikan golongan berkenaan kerana menurut beliau di akhirat nanti, semua orang akan dihukum sendiri oleh Allah.

Dalam hantaran itu, Chef Wan turut berkongsi gambar Perdana Menteri, Dr. Mahathir Mohamad
dengan kapsyen ‘He is not perfect but he is limted edition. He is Tun Mahathir’.

“Hee hee. Nak cakap apa sekalipun dia adalah wira Malaysia. Selamatkan negara daripada muflis.

“Ya, kita mungkin tidak mempunyai kerajaan yang sempurna untuk memulihkan ekonomi dengan segera selepas apa yang dilakukan dalam pemerintahan UMNO.

“Tetapi itu adalah lebih baik daripada mempunyai kerajaan yang korup yang mencuri daripada rakyat dan memberi malu kepada orang Melayu, agama dan negara,” kata Chef Wan.

Chef Wan juga berkata, cukuplah apa yang berlaku dan meminta masyarakat untuk bersatu padu dan membina Malaysia baru dan negara sekaligus menebus maruah diri.

Chef Wan sebelum ini mencetuskan kontorversi selepas mengeluarkan kenyataan mahu menampar muka bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ketika hadir berkempen untuk Pakatan Harapan di Felda Sungai Koyan 1 di Jelai ketika Pilihan Raya Kecil Cameron Highland lalu.

Tindakan Chef Wan itu menimbulkan kemarahan banyak pihak sehingga Facebook Go Shop di mana dia menjadi duta turut diserang oleh netizen.

Chef Wan bagaimanapun kemudiannya membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Najib. – UTUSAN ONLINE

 

View this post on Instagram

 

Hee hee Nak cakap apa sekali pun he is indeed our Msian Hero!Saving this country from bankruptcy!😂 Yes we might not have a perfect government to turn around so quickly our economy after what UMNO rule has done previously but indeed we are always better than having a corrupted government that steal everything from its rakyat that bring shame to orang2 Melayu, Agama dan Negara! Enough is enough! Now its time for all of us still be united as one new Malaysia, rebuilt our nation dan tebus maruah diri kita! Depa nak pakai baju hitam ke nak telanjang bogel pun kita peduli apa? We just walk away and dont even have a second look at them behind us as di akhirat nanti Allah sendiri akan hukum semua manusia yang menzalimi manusia yang lain pun. One thing for sure for this term we have make them loose their power and now they all must bark like a dog behind all those benches siang dan malam. Biap pi lah. Kita yang sayang kan negara as i do with all my heart would stand up against them and go work very hard ourselves and rebuilt this country economy semula! Paling tidak De.Wan 1958 yang mereka sibuk nak boycott hari ini mengaji kan hampir 45 rakyat malaysia dan some inmigrants to bring rezeki back to their family! Yes we dont waste time to bitch like them but kerja siang dan malam to proof to all Malaysian yes we can get up again and be a Tiger once more insyallah! Jangan la kita buang masa kita menyalak mcm anjing di tepi jalan itu naik motor ke hulu ke hilir mau pun membawang di kedai kopi mengata hal orang lain tetapi satu sen pun tak masuk pocket worst masuk duit haram di gaji kan oleh Umno untuk buat kerja2 yg buruk ini menzalimi orang lain. Even my Go shop make a huge profit to pay and keep so many staff on Astro every month dari di buang kerja! So dont come and tell me i didnt have the right to speak out for this country! Allah itu tak pendek kan rezeki kepada manusia2 yang mahu buat kebaikan di atas dunia ini. Those people need to know that in the end i am the one who has the last laugh mau pun our beloved Tun M and his Pakatan cabinet trying so hard with little money left to run this country! Tak payah la susah sikit merungut!

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Loading...