Mahu Jaga Anak, Elly Mazlein Sindir Azmi, Faye Di IG

SEBAGAI seorang ibu, Elly Mazlein tentu ada alasan tersendiri untuk tidak membenarkan anaknya, Putri Sara Sefhia bermalam dengan bekas suami, Azmi Hatta.

Ia selepas pengarah tersebut dikatakan ‘patah hati’ tidak dapat meraikan Aidilfitri bersama anak perempuannya itu.

Menerusi Instagramnya, dia memberitahu Sefhia masih menyusu badan selain bimbang anaknya itu akan meragam kerana tidak mengenali bapanya dan juga orang di sekelilingnya.

“Macam mana kakak lina nak bagi pada si bapa untuk bawa bermalam ke kampung halaman desa nan permai?

“Sefhia masih menyusu badan ni ada hati nak ambil Sefhia sampai empat hari di hari raya. Sefhia pun tak kenal kamu dan juga orang keliling kamu.”

Mahu Jaga Anak, Elly Mazlein Sindir Azmi, Faye Di IG

“Kalau Sefhia menangis tak berhenti empat hari tak ke kamu mendera budak itu?” soalnya.

Elly turut menjelaskan pihak mahkamah juga sudah memutuskan Sefhia hanya boleh bermalam dengan bapanya apabila mencapai usia lima tahun.

“Jangan nak bagi orang luar keliru pasal hak penjagaan anak (bayi) ya.

“Orang-orang macam inilah yang suka buat ibu-ibu yang ada masalah atau mereka yang belum berkahwin jadi takut tentang hak penjagaan anak selepas bercerai.”

Mahu Jaga Anak, Elly Mazlein Sindir Azmi, Faye Di IG

“Mahkamah tidak zalim memisahkan Mama dan anak yang masih menyusu badan,” terangnya.

Penjelasan Elly itu dibuat untuk memberi pencerahan selepas pelakon Faye Kusairi yang juga isteri baru Azmi memuat naik gambar menerusi Instagram dengan menulis kapsyen, suaminya masih mampu tersenyum walaupun sedang patah hati kerana tidak dapat berhari raya bersama anak perempuannya.

Dalam kapsyen sama, Faye menjelaskan sepatutnya tahun ini adalah giliran suaminya itu berhari raya bersama anak perempuannya yang kini berusia setahun tiga bulan.

Mahu Jaga Anak, Elly Mazlein Sindir Azmi, Faye Di IG

“Sekarang ada hati nak cerita pasal ‘heartbreak’? Senyum sampai gigi, telinga lagi ada,” tulis Elly lagi.

Elly dan Azmi berkahwin pada 9 November 2014 dan bercerai pada 15 Oktober 2015.

Manakala Azmi dan Faye pula bernikah pada tanggal 9 April lalu dalam satu majlis tertutup.

Pokoknya, ibu memang amat protektif terhadap anaknya. Suami ‘membuang’ isteri itu bukan lagi perkara yang asing, tetapi anak tiada galang gantinya.

Namun, tak semestinya segalanya perlu ditunjukkan secara terangan di media sosial. Kadangkala ada baiknya jika sesuatu itu dibiarkan menjadi rahsia dan terlindung daripada pengetahuan ramai, kan? – MYNEWSHUB.CC

Loading...