LPT2 Tawar Rebat 50% Sempena Merdeka, Aidiladha

KUALA LUMPUR – Lebuhaya Pantai Timur 2 (LPT2) Sdn. Bhd. menawarkan rebat tol sebanyak 50 peratus bagi pengguna Kenderaan Kelas 1 sempena cuti Hari Kebangsaan dan Hari Raya Aidiladha.

Pengarah eksekutifnya, Datuk Azman Ismail berkata tawaran itu diberikan kepada pengguna LPT 2 sepanjang hari bermula tengah malam ni.

“Ini sebagai tanda penghargaan pengguna lebuh raya terhadap inisiatif pelaksanaan transaksi tol 100 peratus elektronik yang LPT2 telah laksanakan pada 14 Ogos lalu,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Azman berkata pada hari tersebut, orang ramai perlu membayar tol pada kadar biasa dan rebat akan dimasukkan apabila tambah nilai kad dilakukan di plaza tol LPT2 yang terpilih atau Pusat Perkhidmatan PLUS pada 15 September hingga 14 Disember.

Hari Kebangsaan disambut pada Khamis ini manakala Hari Raya Aidiladha pada keesokan harinya.

Terdahulu, Azman menyerahkan sumbangan dua kereta peronda kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang diwakili Pengarah Jabatan Siasatan Penguatkuasaan Trafik PDRM, SAC Sharul Othman Mansor.

Beliau berkata sumbangan tersebut merupakan tanda penghargaan kepada peranan PDRM yang menjalankan penguatkuasaan undang-undang di lebuh raya.

“Berdasarkan kajian terhadap pola atau trend perjalanan di LPT2, kami menjangkakan LPT2 bakal mencatatkan peningkatan trafik melebihi 100 peratus pada musim perayaan ini berbanding jumlah kenderaan pada hari-hari biasa.

‚ÄúSeperti mana musim-musim perayaan lalu, kehadiran lebih ramai anggota polis di lebuh raya amat kritikal untuk meningkatkan lagi tahap keselamatan dalam membantu orang ramai selamat sampai ke destinasi,” katanya. – BERNAMA

Loading...