Anak Rita Kena Buli, Seluar Dilondeh

KUALA LUMPUR – Pelakon Rita Rudaini meluahkan rasa kesal apabila anaknya, Airit Rayyan Rizqin dibuli di sekolah gara-gara tidak melawan.

Menerusi Instagram miliknya, Rita memberitahu dia tidak pernah mengajar anak sulungnya itu untuk membalas kembali.

Namun dia memberi amaran dan bakal mengambil tindakan andai melampaui batas dan keterlaluan.

Kata Rita lagi, pembuli itu tidak dapat dimaafkan kerana seluar anaknya dilondehkan di kawasan terbuka.

“Dia ni asyik kena buli…sebab dia xmelawan…orang kata apa pon kat dia..dia xpandai balas..orang buat apa pon kat dia,dia xbalas…mommy pon xajar anak2 mommy kata kat anak orang or buat anak orang.

“Tapi tunggu, mommy yang akan ambik tindakan kalau mak bapak xreti nak ajar anak sendiri…mommy ni tengok je lembut…tapi jangan buat hal ye….benda skit2 mommy bole lagi tutup mata n just ajar anak ‘biarkan’ …tapi bila sampai bab kena londeh seluar ni….haaaa memang kurang ajar sangat lah ni…

“Kalau mak bapak bole buat xtau bila dah buat report…buat xtau bila tau anak dia ‘something’….sampai sekarang sisturr tunggu ye…but nothing dari parent tu….tungguu Rita Rudaini buat sesuatu…sisturr dun care level apa pon….jangan main2 dengan sisturr…i bela anak2 sorang2 xde suami but dun play2 ya…kadang2 sisturr bole jadi kucing tapi awasss sisturr juga bole tukaq jadi naga,” tulisnya.

Tegas Rita yang merupakan ibu tunggal kepada dua anak, kemungkinan besar dia turut membuat laporan di kementerian seandainya hal ini berlanjutan.

“Sampai dah CUTI SEKOLAH tapi NOTHING…haaaa tungguu…sampai Ryan mintak tukaq sekolah….tapi mommy cakap ‘benda ni bukan pasal sekolah, bukan salah sekolah..tapi ATAS DIDIKAN MAK BAPAK di rumah’ ….mungkin kena report kementerian trus ni…TOO MUCH! Macam mana paksu n maksu @siti.azwa @neves7727?” ulasnya panjang lebar. – mStar Online

Loading...