Anak Dedahkan iPhone X, Bapa Dipecat Apple

APPLE dilaporkan telah memecat salah seorang juruteranya selepas anak perempuan jurutera terbabit telah mendedahkan mengenai iPhone X sempena ulang tahun ke 10 iPhone, menerusi YouTube.

Ia susulan tersebarnya video berkenaan pada Rabu lalu yang menyaksikan Brooke Amelia Peterson memuatnaik gambar iPhone itu, yang didakwa diambilnya ketika melawat bapanya di ibu pejabat iPhone di California.

“Ayah ada iPhone X yang baru. Lihatlah bagaimana besarnya skrin,” kata Brooke sambil menunjukkan iPhone berkenaan dalam videonya hingga mencetuskan kontroversi.

Namun pada Sabtu, Brooke telah memaklumkan bahawa bapanya telah kehilangan kerja disebabkan video yang dimuatnaik olehnya dan dia turut merayu orang ramai supaya tidak menjadikan bapanya sebagai sasaran kecaman.

“Bencilah saya semahu kamu tapi tolong jangan benci bapa saya kerana dia orang yang baik.

“Saya tidak marah kepada Apple. Saya tidak akan berhenti membeli produk Apple. Peraturan ditetapkan untuk keselamatan dan kegembiraan pekerja dan bapa saya mengambil tanggungjawab sepenuhnya,’’ kata Brooke yang tidak menyangka video berkenaan akan menjadi tular.

iPhone X itu akan dilancarkan pada 3 November ini. – MYNEWSHUB.CC