Bayi 4 Bulan Mati Dalam Pesawat Cathay Pacific

SEORANG bayi berusi 4 bulan telah disahkan meninggal dunia di dalam sebuah penerbangan pesawat milik Cathay Pacific semasa dalam perjalanan daripada London ke Hong Kong.

Penerbangan CX256, yang berlepas daripada Lapangan Terbang Heathrow pada Ahad lalu, telah melakukan pendaratan kecemasan di Lapangan Terbang Almaty selepas ibu bapanya perasan bayi tersebut tidak sedarkan diri, lalu menekan loceng kecemasan.

Menurut laporan laman sesawang China, Apple Daily, bayi tersebut, Jasmine, diisytiharkan meninggal dunia di lapangan terbang Almaty, meskipun telah menerima rawatan segera.

Salah seorang penumpang pesawat terbabit yang merupakan seorang jururawat, telah berusaha untuk memberi bantuan kecemasan kepada Jasmine semasa penerbangan tersebut, lapor EJ Insights.

Jasmine mungkin mengalami gangguan gastrousus sebelum menaiki pesawat itu. Bagaimanapun, pihak koroner masih belum dapat mengesahkan punca sebenar kematian bayi tersebut.

Ini juga menarik: Pelajar Mati Dalam Pesawat Selepas Gigit Penumpang Lain

Sementara itu, jurucakap Cathay Pacific memberitahu akhbar Huffington Post UK bahawa ibu bapa kanak-kanak itu meneruskan penerbangan mereka ke Hong Kong bersama jenazah anak perempuan mereka.

“Ini adalah satu insiden yang amat menyedihkan, takziah kami ucapkan kepada ahli keluarga mendiang.”

Dua tahun lalu, seorang bayi meninggal dunia selepas dilahirkan tidak cukup bulan di dalam pesawat Cathay Pacific daripada Hong Kong ke New York.

Ibu kepada bayi tersebut berada di dalam trimester kedua kehamilan ketika dia diberi kebenaran untuk menaiki penerbangan itu, tulis akhbar South China Morning Post.

Penerbangan tersebut kemudiannya dialihkan ke Jepun di mana kedua-dua ibu dan bayinya digegaskan ke hospital, namun bayi tersebut gagal diselamatkan. - MYNEWSHUB.CC

Loading...