Aliran Trafik Ke Utara, Selatan Perlahan Pagi Ini

KUALA LUMPUR – Aliran trafik ke utara dan selatan Semenanjung dilaporkan bergerak perlahan pagi ini berikutan cuti bersempena perayaan Hari Krismas esok.

Jurucakap PLUS Malaysia Berhad memaklumkan trafik di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) menghala ke utara dilapor bergerak perlahan dari Slim River ke Sungkai, Bidor ke Tapah, Gua Tempurung menuju Gopeng, kawasan mendaki Bukit Berapit menuju Changkat Jering, Bukit Tambun ke Juru, dan Bandar Baharu ke Jawi.

“Bagi Lebuhraya PLUS arah selatan pula, trafik perlahan dari Bangi ke Putra Mahkota dan Nilai ke Seremban,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) ketika dihubungi berkata jumlah kenderaan menuju ke Pantai Timur khususnya di Lebuhraya Pantai Timur 1 dan 2 semakin meningkat namun aliran trafik masih terkawal.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik. – BERNAMA

Loading...