Ini Baru Peminat Tegar Manchester United

Svishtov (Bulgaria) – Seorang peminat yang begitu taksub dengan pasukan bola sepak Inggeris Manchester United (MU) mentatu lencana kelab berkenaan pada dahinya.

Pekerja binaan warga Bulgaria itu yang sebelum ini bernama Zdravkov Levidzhov, 50, juga menukar namanya kepada Manchester United selepas berusaha untuk menyakinkan mahkamah agar membenarkan namanya itu sejak 10 tahun lalu.

Meskipun tatu lencana kelab bola sepak tidak pernah didengar, tindakan lelaki itu menarik banyak perhatian.

United memberitahu wartawan, tatu itu melambangkan pengenalan dirinya yang unik.

“Orang ramai melihat saya dengan penuh kagum. Ia membuktikan kesetiaan saya kepada United.

“Sebelum ini saya mahu mentatu lencana itu pada lengan, tetapi ia tidak akan memberi kesan yang sama,” katanya.

Meskipun sudah sekian lama menyokong kelab berkenaan, dia hanya pernah berada di Old Trafford sekali saja, selepas menyimpan wang selama tiga tahun.

United kini tinggal bersama ibu dan kucing peliharaannya yang dinamakan sempena pemain yang diminatinya, David Beckham, di sebuah flat di Svishtov.

United bagaimanapun bukan satu-satunya penyokong MU yang mengabadikan kesetiaan mereka dengan mentatu anggota tubuh mereka.

Tahun lalu, seorang penyokong pasukan itu mempamerkan tatu di belakang badannya yang memberi penghormatan kepada Sir Alex Ferguson, Busby Babes dan jam bagi memperingati kemalangan udara di Munich yang membabitkan pasukan itu.

Di bawah pula ialah tatu wajah George Best, Ole Gunnar Solskjaer dan Eric Cantona.- Agensi

Loading...