Samsung Galaxy S7 Memasuki Pasaran Dengan Harga RM2699

BEBERAPA minggu yang lalu, Samsung telah memperkenalkan model premium dengan sisi lengkung yang dinamakan Samsung Galaxy S7 Edge.

Terkini, Samsung Malaysia telah mengumumkan Samsung Galaxy S7 untuk pasaran tempatan yang akan dijual bermula hari ini dengan harga RM2699.

Berbeza dengan model S7 Edge, model baru ini hadir dengan skrin yang lebih kecil serta tanpa skrin lengkung disisi.

Namun, di bahagian dalamnya kedua-dua model ini hampir sama. Samsung Galaxy S7 hadir dengan skrin sebesar 5.1 inci dengan resolusi Quad-HD.

Skrin hadapannya turut dilengkapi dengan lapisan Corning Gorilla Glass 4 serta fungsi “Always-On Display“.

sam2

Di Malaysia, kemungkinan besar akan menerima model dengan Pemproses Exynos 8890 Octa yang hadir dengan 32GB memori dalaman serta 4 GB RAM yang mana model Galaxy S7 dengan Pemproses Snapdragon 820 mungkin tidak akan dipasarkan di sini.

Untuk fungsi kamera, Samsung Galaxy S7 membawakan sesuatu yang baru dengan teknologi Dual-Pixel yang menekankan fungsi fokus yang lebih tepat, pantas dan lebih baik.

Peranti dengan kamera 12 Megapixel, F1.7, ini juga turut membawakan fungsi penstabilan imej OIS, Phase Detection Autofocus serta berkebolehan membuat rakaman video 4K, manakala di bahagian hadapan, kamera 5 Megapixel dengan Aperture F1.7.

Samsung Galaxy S7 membawakan ciri-ciri kalis air, pengimbas cap jari, pengimbas nadi, pengecasan pantas/tanpa wayar dan pelbagai lagi ciri unik yang sering diutamakan buat keluaran premium ini.

Ia telah memasuki pasaran pada 29 April dan boleh didapati dalam warna hitam, emas dan perak.-MYNEWSHUB.CC

Loading...