Ramai Artis Hadir Majlis Buku Najib, Termasuk Siti Nurhaliza

SEMALAM, telah berlangsung majlis pelancaran buku Najib Razak Berjiwa Besar, Empat Dekad Menongkah Arus Kepimpinan dan Politik (1976 – kini) di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur.

Dirasmikan Tun Abdullah Ahmad Badawi, majlis dihadiri pemimpin dari segenap akar umbi selain Perdana Menteri sendiri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

BACA: Kisah Najib, Pahit Maung 40 Tahun Dalam Politik Dibukukan

DSC07014

Selain itu, kehadiran artis-artis terkenal memeriahkan lagi majlis ini. Antaranya Scha Alyahya yang turut bertindak selaku sebegai pengacara majlis, Awal Ashaari, Nazim Othman, Azhar Sulaiman, Fauziah Gous dan Wak Doyok.

Artis dari negara jiran, Hetty Koes Endang turut tampil membuat persembahan.

DSC07042

Bagaimanapun, kehadiran penyanyi nombor satu negara Dato Siti Nurhaliza bersama suami Dato Seri Khalid Mohd Jiwa paling mencuri tumpuan ramai.

Ini kerana Siti sebelum ini dilihat ramai lebih ‘condong’ ke arah Tun Mahathir yang diketahui ramai, kini menjadi penentang Perdana Menteri.

Justeru apabila Siti memilih untuk hadir ke majlis pelancaran buku Najib semalam sementara pada hari sama Tun M mengumumkan keluar dari pasti UMNO, ia bagai ‘meneutralkan’ kembali pegangan politik Siti yang mungkin disalah sangka banyak pihak selama ini.

DSC06954

3 (1)

2 (1)

1 (1)

DSC06958

Walaupun undi adalah rahsia, kehadiran Siti dan ramai artis tanah air semalam secara tak langsung membuktikan bahawa kebanyakan anak seni tempatan kuat menyokong pentadbiran negara pada hari ini. – MYNEWSHUB.CC

Oleh: Fatin Shahfinaaz
Foto: Fisya Hanudin

Loading...