Muka Cantik Cepung-Cepung, Sayang Jalan Kengkang!

ADAKALANYA kita melihat kanak-kanak terkedek-kedek berjalan dengan kaki yang kengkang. Bagi kanak-kanak yang baru belajar berjalan, ini boleh dikatakan comel tetapi apabila usia semakin dewasa, ibu bapa mula risau jika anak mereka masih berjalan kengkang.

Pastinya juga kita pernah melihat atau kita juga yang agak malang apabila jalan kengkang.

Kalau kena mulut tak insurans, habis kita dijadikan bahan lawak kan!

Kadang kala ada sesetengah peluang kerja pun jadi tipis peluang sebab keadaan fizikal kita itu.

Menurut Pakar Ortopedik, Malaysian Integrated Medical Professionals Association (MIMPA), Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HOSHAS), Temerloh, Pahang, Dr. Ahmad Mahyuddin Mohamed, jalan kengkang atau bowed-leg ialah keadaan apabila lutut dan tulang keting kanak-kanak membengkok dan kelihatan seperti busur panah.

“Keadaan ini boleh terjadi sama ada pada kedua-dua belah kaki dan adakalanya hanya melibatkan sebelah kaki sahaja,” katanya dalam laporan Utusan Malaysia (1 Februari 2015).

Nak repair kata orang kena buat pembedahan yang mahal.

Tapi jangan risau…. try klik sini https://bit.ly/30ZK98u …ada produk yang sesuai untuk anda atau sesiapa kenalan anda yang memerlukan bantuan.

Tak perlu bedah…tidak terlalu mahal…ada jaminan wang dikembalikan…dan anda boleh buat langkah-langkah yang disarankankat rumah aje. – Mynewshub.TV