Sunday, June 16, 2024

Creating liberating content

Kafe Layan Pelanggan Umpama...

SEBUAH kafe di Jepun menawarkan perkhidmatan yang unik kepada pelanggannya iaitu Ore No...

Rasuah: Tempoh Reman Pegawai...

BUKIT MERTAJAM - Tempoh tahanan reman ke atas seorang pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah...

GTA Mula Perbincangan Bersama...

ALOR SETAR : Gerakan Tanah Air (GTA) mengesahkan sudah memulakan perbincangan bersama Perikatan...

DAP Pertahan Portal Berita...

KUALA LUMPUR - Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng tampil mempertahankan kredibiliti laporan...

EURO 2016: Sepanyol Mula Era Baharu – Del Bosque

VALENCIA – Vicente del Bosque beranggapan Sepanyol sudah membuat ‘satu langkah ke hadapan’ selepas membelasah Macedonia 5-1 pada perlawanan pembukaan, saingan kelayakan Euro 2016, hari ini.

“Kami sudah memulakan kejohanan dengan mengutip tiga mata. Ini satu persembahan yang amat bagus,” kata pengurus pasukan skuad La Roja.

“Kami sudah ambil satu langkah ke depan. Kami akan mulakan era baharu dan berharap banyak lagi yang positif dapat disaksikan nanti.”

Satu jaringan oleh Paco Alcacer – yang membuat kemunculan antarabangsa yang pertama – membantu Sepanyol bangkit selepas penyingkiran awal dalam Piala Dunia di Brazil untuk merakamkan kemenangan besar dalam saingan Kumpulan

C. Gol lain pasukan adalah, Sergio Ramos, Sergio Busquets, David Silva dan Pedro.


Walau pun dituntut membuat perubahan radikal pada pasukan selepas aib di Brazil, Jun lalu, Del Bosque menamakan 10 pemain daripada skuad Piala Dunia itu dengan Alcacer, satu-satunya muka baharu.

Namun, keputusannya mengekalkan kapten pasukan, Iker Casillas memberi hasil apabila hanya selepas lima minit permainan, tonggak Real Madrid itu menafikan sepakan percuma yang baik daripada Agim Ibraimi.

Ketangkasannya menyelamatkan pintu gol beberapa kali juga menyemarakkan semula semangat rakan sepasukan untuk menyerang dan merakamkan kemenangan besar. – AFP

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori