Thursday, June 20, 2024

Creating liberating content

PAS Cadang Anjurkan Kongres...

KUALA LUMPUR - PAS mencadangkan agar satu kongres kebangsaan dianjurkan untuk meneliti dan...

Kemiskinan Tegar Perlu Dinoktahkan...

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan bahawa jumlah kemiskinan tegar dalam negara...

5,000 Motosikal Berkuasa Tinggi...

KLANG - Sebanyak 5,000 motosikal berkuasa tinggi akan berhimpun di Shah Alam sempena...

Iklan Jualan Syabu Di...

KUALA LUMPUR - Tindakan melampau apabila terdapat tokan dadah berani menampal poster iklan...

4 Lelaki Bersenjatakan Parang Samun 4 Sekeluarga

ROMPIN – Empat lelaki bersenjatakan parang menyamun empat sekeluarga selepas memecah masuk sebuah rumah kongsi di ladang pisang berhampiran Kampung Kedaik dekat Rompin lewat malam tadi.

Ketua Polis Daerah Rompin DSP Johari Jahaya berkata dalam kejadian pukul 11 malam itu, penjenayah berkenaan turut mengikat mangsa seorang wanita berketurunan Orang Asli berusia 56 tahun bersama tiga lagi anggota keluarganya.

“Semasa kejadian, kesemua mangsa yang masih belum tidur terkejut apabila pintu depan terbuka dan dimasuki oleh empat lelaki bertopeng bersenjatakan sebilah parang dipercayai diambil dari luar rumah,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Selepas menggeledah rumah kongsi itu, beliau berkata suspek melarikan seutas rantai dan sebentuk cincin emas, lapan telefon bimbit, wang tunai RM200 dan jumlah keseluruhan kerugian masih dalam siasatan.


Mangsa yang berjaya melepaskan ikatan selepas itu, kemudian berjalan kaki balik ke rumah mereka di Kampung Kundang sebelum melaporkan kejadian di
Balai Polis Muadzam kira-kira pukul 3.30 pagi tadi, katanya.

Polis kini sedang berusaha menyiapkan lakaran dua daripada empat penjenayah itu berdasarkan maklumat mangsa dan kes disiasat mengikut Seksyen 395 /397 Kanun Keseksaan. – BERNAMA

TINGGLKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Kategori